Nia Tanc
Bach virágterápia,  Nia,  Yoga & Fitness

Mi a Nia: Harcművészet, Tánc, Gyógyulás

ANia története Debbie Rosas és Carlos AyaRosas nevéhez fűzödik, mely 1982-ben indult útjára Chicagóban.

Holisztikus mozgásterápia, egy fitnesz és cardio program is, életstílus, mely a zenén, mozgáson keresztül inspirálja a Testet, Lelket, Szellemet. Megújulásra, változásra sarkall, elindul az öngyógyítás a testünk útján, mert a fizikai egészség mellett az Érzelmi, Lelki, Szellemi és Spirituális harmóniát is megteremti. Az első, olyan összetett rendszer a világon, mely érzelmileg arra inspirálja az embereket,hogy legyenek egészségesek, fittek, miközben feltárják a saját lehetőségeiket és céljaikat.

3 fő művészet, 9 klasszikus mozgásforma kombinációja.
HARC művészet- Tai-Chi,Tae Kwon Do, Aikido
GYÓGYÍTÓ művészetek- Alexander technika, Moshe Feldenkrais módszer, Yoga
TÁNC művészet- Duncan, Jazz, Modern
A keleti és a nyugati mozgáskultúrákat, fogalmakat, filozófiát valamint az „ősi” tudást és a modern gyógyító technikákat a tánccal, a yoga elemeivel fűszerezve, rendszerbe foglalva alkotódott meg. Így az óra végére felszabadult, könnyed, nyugalommal és boldogsággal telve lephetjük meg önmagunkat és a környezetünket is.
„ A TESTEM: az a hely, ahol most szeretek lenni” (Debbi Rosas)

2012 nyarán volt szerencsém megismerkedni a Nia-t 19. éve képviselő nagymesternőjével HELEN TERRY-vel, akitől személyesen sajátíthattam el a Nia alapköveit. Mindezt Hriczu Andreának (fekete öves NIA tréner!) köszönhetem, aki szívvel, lélekkel képviseli és viszi a Nia filozófiáját immáron 9. éve Magyarországon. Andi, Helen és a NIA ébresztett rá méginkább az emberi test csodájára, finomságára, apró rezdüléseinek érzékelésére, s hogy fogadjam el a testem és önmagam, úgy ahogy vagyok és tegyek érte, még ha lehetetlennek látszik is. Segítséget kaptam a Nia által a Nőiességhez kapcsolódó testi, lelki elakadások feloldásában, a belső hétköznapi feszültségek miatti tünetek enyhítésében, majd megszűnésében.

A Nia több mint egy edzés, játékos,integratív gyakorlat a Testednek,Elmédnek és a Lelkednek egyaránt. Egy élmény, örömteli gyógyító érzés, ami megmutatkozik a testeden keresztül a mozdulat, a zene használatával,mikor átöleljük a bennünk lévő érzéseket, és a szeretetet.
A Nia a test útja, a mozgás öröme s megtanít az érzések választása által kapcsolódni az örömhöz.

Csatlakozás a HenNia csapathoz: Szeretettel, hívunk, várunk, hogy te is megtapasztald a választás szabadságát, s újra a testedben légy, aki szívből vagy ….

A lépések egyszerűek, elsajátíthatóak és nincs korhoz kötve. Természetesen van nehezebbnek tűnő is, de azt nem 2.-3. hanem 5.-6. alkalommal ismételve megtanulható. Minden lépés mögött valamelyik technikából ott van az információ. A harcművészeti elemek egyértelműen felismerhetőek és azonnal megéljük a hatását. Van, ami a testünkre, az energetikai rendszerünkre hat és van mely segíti a jobb-bal agyfélteke egyensúlyát létrehozni,megtapasztalni. A koreográfia biztonságot ad, de pont annyira szabad is, hogy felébressze a bennünk szunnyadó kreativitásunkat. Megtanulunk egy mozdulatot akár 10-20 féle képen is táncolni, így megtanulunk szabadnak lenni a korlátok, kötöttségek ellenére is. Az intenzitása lehet alacsony, közepes vagy magas a saját testi fejlődésednek és adottsági, edzési szintednek megfelelően. Ahogyan bírod és jól érzed magad…..:)

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.