Nia tánc

 

A testem: az a hely, ahol most szeretek lenni.

Holisztikus mozgásterápia, egy fitnesz és cardio program is, életstílus, mely a zenén, mozgáson keresztül inspirálja a Testet, Lelket, Szellemet. Megújulásra, változásra sarkall, elindul az öngyógyítás a testünk útján, mert a fizikai egészség mellett az Érzelmi, Lelki, Szellemi és Spirituális Harmóniát is megteremti. Az első, olyan összetett rendszer a világon, mely érzelmileg arra inspirálja az embereket,hogy legyenek egészségesek, fittek, miközben feltárják a saját lehetőségeiket és céljaikat.

  • A Nia 3 fő művészet, 9 klasszikus mozgásforma kombinációja.
  • A lépések egyszerűek, elsajátíthatóak és nincs korhoz kötve.
  • Mozgásforma, mely fizikai egészség mellett az érzelmi, lelki, szellemi és spirituális harmóniát is megteremti.

Szeretettel hívunk, várunk, hogy te is megtapasztald a választás szabadságát, s újra a testedben légy, aki szívből vagy!

Minden amit tudni szeretnél a Niáról:

Holisztikus mozgásterápia, egy fitnesz és cardio program is, életstílus, mely a zenén, mozgáson keresztül inspirálja a testet, lelket, szellemet. Megújulásra, változásra sarkall, elindul az öngyógyítás a testünk útján, mert a fizikai egészség mellett az érzelmi, lelki, szellemi és spirituális harmóniát is megteremti. Az első, olyan összetett rendszer a világon, mely érzelmileg arra inspirálja az embereket,hogy legyenek egészségesek, fittek, miközben feltárják a saját lehetőségeiket és céljaikat.

3 fő művészet, 9 klasszikus mozgásforma kombinációja.
HARC művészet- Tai-Chi,Tae Kwon Do, Aikido
GYÓGYÍTÓ művészetek-  Alexander technika, Moshe Feldenkrais módszer, Yoga
TÁNC művészet- Duncan, Jazz, Modern
A keleti és a nyugati mozgáskultúrákat, fogalmakat, filozófiát valamint az „ősi” tudást és a modern gyógyító technikákat a tánccal, a yoga elemeivel fűszerezve, rendszerbe foglalva alkotódott meg. Így az óra végére felszabadult, könnyedt, nyugalommal és boldogsággal telve lephetjük meg önmagunkat és a környezetünket is.

2012 nyarán volt szerencsém megismerkedni a Nia-t 19. éve képviselő nagymesternőjével HELEN TERRY-vel, akitől személyesen sajátíthattam el a Nia alapköveit. Mindezt Hriczu Andreának (fekete öves NIA tréner!) köszönhetem, aki szívvel, lélekkel képviseli és viszi a Nia filozófiáját immáron 9. éve Magyarországon. Andi, Helen és a NIA ébresztett rá méginkább az emberi test csodájára, finomságára, apró rezdüléseinek érzékelésére, s hogy fogadjam el a testem és önmagam, úgy ahogy vagyok és tegyek érte, még ha lehetetlennek látszik is….
Segítséget kaptam a Nia által a nőiességhez kapcsolódó testi, lelki elakadások feloldásában, a belső hétköznapi feszültségek miatti tünetek enyhítésében, majd megszünésében.

A Nia több mint egy edzés, játékos,integratív gyakorlat a testednek,elmédnek és a lelkednek egyaránt. Egy élmény, örömteli gyógyító érzés, ami megmutatkozik a testeden keresztül a mozdulat, a zene használatával,mikor átöleljük a bennünk lévő érzéseket, és a szeretetet.
A Nia a test útja, a mozgás öröme s megtanít az érzések választása által kapcsolódni az örömhöz.

Csatlakozás a HenNia csapathoz:  Szeretettel, hívunk, várunk, hogy te is megtapasztald a választás szabadságát, s újra a testedben légy, aki szívből vagy.

Bátran hívj, kérdezz, szívesen válaszolok a felmerülő kérdéseidre.

Telefon : +36 70 319 6723
E-mail: hennia@hennia.hu

A lépések egyszerűek, elsajátíthatóak és nincs korhoz kötve. Természetesen van nehezebbnek tűnő is, de azt nem 2.-3. hanem 5.-6. alkalommal ismételve megtanulható. Minden lépés mögött valamelyik technikából ott van az információ.  A harcművészeti elemek egyértelműen felismerhetőek és azonnal megéljük a hatását. Van, ami a testünkre, az energetikai rendszerünkre hat és van mely segíti a jobb-bal agyfélteke egyensúlyát létrehozni,megtapasztalni. A koreográfia biztonságot ad, de pont annyira szabad is, hogy felébressze a bennünk szunnyadó kreativitásunkat. Megtanulunk egy mozdulatot akár 10-20 féle képen is táncolni, így megtanulunk szabadnak lenni a korlátok, kötöttségek ellenére is. Az intenzitása lehet alacsony, közepes vagy magas a saját testi fejlődésednek és adottsági, edzési szintednek megfelelően. Ahogyan bírod és jólérzed magad…..:)

A lépések egyszerűek, elsajátíthatóak és nincs korhoz kötve. Természetesen van nehezebbnek tűnő is, de azt nem 2.-3. hanem 5.-6. alkalommal ismételve megtanulható. Minden lépés mögött valamelyik technikából ott van az információ.  Az intenzitása lehet alacsony, közepes vagy magas a saját testi fejlődésednek és adottsági, edzési szintednek megfelelően. Ahogyan bírod és jólérzed magad…..:)

„Segítséget kaptam a Nia által a nőiességhez kapcsolódó testi, lelki elakadások feloldásában, a belső hétköznapi feszültségek miatti tünetek enyhítésében, majd megszünésében.”

Hennia

a NIA ébresztett rá méginkább az emberi test csodájára, finomságára, apró rezdüléseinek érzékelésére, s hogy fogadjam el a testem és önmagam, úgy ahogy vagyok és tegyek érte, még ha lehetetlennek látszik is

Hennia